Hot dogi na dwa sposoby

Dziś mam dla Was dwa pomysły na hot dogi, które możemy podać na śniadanie, kolację lub jako przystawkę na imprezę.Przyrządziłam je z dwoma rodzajami bułek : typu francuskiego i w kształcie litery U.

Do przyrządzenia potrzebne będą nam:
 
– bułki typu francuskiego i w kształcie litery U firmy Dakri
– pomidory
– parówki
– kiełki
– ketchup
Przygotowanie:
Oba rodzaje bułek podpiekamy, parówki gotujemy. Do gotowych bułek francuskich wlewamy troszkę ketchupu oraz wkładamy parówki, obok możemy podać małe pomidorki.
Bułki w kształcie litery U przekroiłam na pół, posmarowałam ketchupem i umieściłam w nich parówkę a na wierzch położyłam kiełki. Sosy i dodatki do takich hot dogów możemy dodać takie, na jakie mamy ochotę.

 

 

4 thoughts on “Hot dogi na dwa sposoby”

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>